Szabó Balázs

Expert 3
Szabó Balázs

Szabó Balázs

Expert 3
Kids oktató
Functional Movement System szakértő, Ground Force Method oktató, OKJ sportedző
Város: Budapest
Edzés Típusa: Általános önvédelmi tanfolyam, Brazil Jiu Jitsu, Krav-Maga, MMA, Személyi edzés
Telefon: +36705959903
Oktató bemutatása

Rólam

1976-ban születtem Budapesten, itt jártam középiskolába, majd itt végeztem el a főiskolát (BMF, 2000), mint villamosmérnök és tanár. Ezután egy ösztöndíj segítségével Németországban éltem közel két évig, és ott szereztem meg a villamosmérnöki egyetemi fokozatom (FHF, 2003). Ezt követő évek során több multinacionális cégnél szereztem tapasztalatot, miközben a harcművészetek és küzdősportok egyre fontosabb szerepet töltöttek be az életemben.

Küzdősportok

A küzdősportok világával még általános iskolásként ismerkedtem meg, először Kyokushin karatéval kezdtem, de akkor még nem fogott meg eléggé, így inkább teniszeztem helyette. Középiskolásként Shotokan karatéval kezdtem újra, melyet kb. 5 évig űztem. Mivel úgy éreztem, hogy a versenyszabályok nem engednek felszabadultan küzdeni, ezért más stílusok fele is elkezdtem nyitni, így kezdtem kung-fut tanulni 1995-ben, majd a karatét elhagyva thai-boxot is gyakoroltam a kung-fu mellett, egészen 2000-ig. Külföldi tanulmányaim miatt két év kihagyás következett, mely után itthon újra edzés után néztem. Ekkor jó néhány stílus edzését látogattam meg, de egyik sem ragadott magával, viszont a keresés közben sok tapasztalatra tettem szert. Majd elkezdtem a Krav Magát 2003-ban, mely azóta is szívügyem, mint realista önvédelemre legalkalmasabb rendszer, de később azzal párhuzamosan Bjj (2006-, Barna öv), Box, Freestyle karate (1 dan), Kick-box, Birkózó, MMA (Hungarian Shootfighters, 2010-2013), Inosanto Kali (2010-, apprentice instructor) edzéseken veszek/vettem részt, és egyéb szemináriumokon, edzőtáborokban szélesítem harcművészeti tudásom: Kudo karate, Hock Hochheim CQC, Systema, Hapkido, Aikido, Kali, Tradicionális jiu jitsu, stb. Mindezekkel felvértezve úgy gondolom, hogy az önvédelmet és a közelharcot magasabb színvonalon tudom oktatni.

Krav Maga

  • 2003-tól, az első csoportos edzés óta
  • Fokozat: E3, Nemzetközi instruktor (vizsgáztatás és edzőképzés, tanfolyamok, szemináriumok tartása külföldön)
  • Speciális Krav-Maga végzettségek: Civil-, Gyerek-, Női-, Rendőri-, Testőr-, SWAT oktató, CFIC (közelharc), MCIC (mentális felkészítés).
  • Rendszeres edzőtáborok és továbbképzések, általában Izraelben.
  • Oktatóim: Anatoli Kvores (Tal, nevelő instruktor), Eyal Yanilov (KMG vezető instruktora). Továbbá tanultam még: Shachar Klarfeld, Zeev Cohen, Amnon Darsa, Gabi Noah, Tommy Blom, Tamir Gilad, Tomasz Adamczyk oktatóktól.
  • Haladó, G, E szintű tanítványaim, illetve általam nevelt instruktoraim vannak, sok magyar instruktornak tartottam már edzést, szemináriumot, tanfolyamot, illetve rendszeresen vizsgáztatok itthon is.

Edzések

A Krav-Maga óráim igen jó hangulatúak, de ez sohasem megy a minőség rovására. Itt mindenki személyes figyelmet kap, és lehetősége van a saját tempójában haladni. Az edzések kemények, izzasztóak, néha kifejezetten embert próbálóak (teher alatt nő a pálma…), de mindig biztonságosak. Az edzésmódszerek és a gyakorlatok változatosak, ígérem, itt nem fogsz unatkozni. A stabil alapok elsajátítása mellett az életben legnagyobb valószínűséggel előforduló önvédelmi helyzeteket és azok megoldásait ismered meg nem csak testi, de szellemi, pszichés szinten is. Ennek az irányzatnak a mottója lehetne a kevesebb több, hiszen egy technikával számos helyzetet meg tudsz majd oldani, és a sémákat és gyakorlatokat elsajátítva egy idő után bármilyen helyzetben feltalálod majd magad.

Arra kérlek, amikor az első edzésre eljössz, ne támassz magaddal szemben túlzott elvárásokat, lehetőség szerint semmilyen elvárást, mert valószínű, hogy egy számodra teljesen új gondolatmenettel és mozgásformával találkozol, aminek a beéréséhez gyakorlás és idő kell. Mivel a csapat nyitott és segítőkész, bízhatsz abban, hogy bárkivel is edzel, kölcsönösen tudjátok majd egymás fejlődését segíteni.

Csoportos és kiscsoportos, illetve magánórákat tartok a magyar mellett angol nyelven is. A csoportos órák időbeosztása az órarendben megtalálható, míg a kiscsoportos és magánórák lehetőségeiről kérlek, kérdezz meg az elérhetőségeimen.

 

Végzettségek

Functional Movement System szakértő, Ground Force Method oktató, OKJ sportedző

Kapcsolat

Írj üzenetet közvetlenül az Instruktornak

Edzéseim

Edzés neve, helyszín

Edzés időpont

instruktor

2. Kedd4. Csütörtök
Jujutsu terem - 1093 Budapest, Gönczy Pál utca 2
1. Hétfő3. Szerda
Budapesti Bárczi Gusztáv Iskola - 1082 Budapest, Üllői út 76